יש לי תאומים כמעט בני 12 עם ADHD . בנוסף יש להם בעיות בכישורים חברתיים כל אחד בדרכו וכן בעיות רגשיות שהם מנסים לחפות בעזרת האוכל... אני מחפשת עזרה בדרכים שונות . אשמח לקבל המלצה למטפל / מאמן בכפ"ס
שלום לך,
הפסיכולוג חיים רובינשטיין מרעננה מטפל בין היתר בבעיות חברתיות גם במסגרת קבוצתית. למשה מומלץ לעבוד על כישורים חברתיים בקבוצה, מפני שהקבוצה מהווה "מראה" ועוזרת ללמד את המשתתף על עצמו ועל התנהגויות חלופיות. כמובן שלמנחה יש כאן תפקיד נכבד. אמנם התור אליו ארוך, אבל מומלץ לפנות ו"להכנס לתור". הטלפון הוא
09-7460818
ידוע לי גם על אשת מקצוע שמקיימת קבוצות לשיפור כישורים חברתיים בראש העין. אין לי פרטים, אך אולי תוכלי למצוא אותה באמצעות הגדרת התחום המקצוע. אני חושבת ששמה ענבל.
בהזדמנות זו אני מוצאת חובה לעצמי לציין, כי במקביל לטיפול/עזרה שמקבלים הילדים, מומלץ שגם ההורים יקבלו תמיכה והדרכה.
ככל שההורים מודעים ומעורבים וכן לומדים להכיר את כלי ההתמודדות , כך יהיה להם קל יותר להבין את העובר על ילדיהם, לפעול נכון ולהגדיל את הסיכוי לשינוי חיובי.
דרך אגב, פעילות ספורטיבית מכל סוג יכולה להיות חלופה מצויינת, שמשפרת ריכוז, מצב רוח ומצמצמת את התלות באוכל.
חזקי ואמצי
בהצלחה
טובה כץ
אני חדשה ומגששת באתר .
בני אוטוטו בן 14 (עולה לכתה ח') מאובחן כ- ADD .
הישגיו בלימודים נמוכים מאוד , קשה לסייע לו מכיוון שהוא אינו משתף פעולה , הוא לא אוהב ללמוד וקשה לו בלימודים.
אני מחפשת באילו דרכים לסייע לו ולקדם אותו , אבל הוא מתחמק ממני .
בני עם חרדות שונות שמרתקות אותו לבית מול מסכים (מחשב , טלביזיה) בעל דימוי עצמי נמוך וחוסר בטחון .
ההתלבטות שלי היא , אם אסתייע בשרותכם ולא יהיה כל שת"פ מצד בני (כפי שציינתי לעיל) בגלל העניין הריגשי שמפריע להפעיל אותו.
מה התשובה שלכם למקרה כפי שפרטתי ? האם התכנית שלכם מתמודדת עם ילדים חסרי מוטיבציה על רקע רגשי ?
שלום מיכל,
את מתארת מצוקה קשה שבה נמצא בנך, אבל גם את חווה תחושה קשה יחד איתו. לפי התיאור שלך הבן אינו פנוי כרגע ללמידה. לדבריך הוא גם לא נענה לנסיונות העזרה שלך.
קשיים רגשיים יכולים להתקיים בנפרד מהפרעת קשב וריכוז, אבל בהרבה מקרים הם גם מתלווים להפרעת קשב. אני חושבת שהדבר הנכון הוא להיעזר באיש מקצוע, כדי להבין ממה נובעים הקשיים הרגשיים ולטפל בהם. במקביל צריך להמשיך לסייע לו גם בהתמודדות עם תפקודי למידה, שמן הסתם הוא מתקשה בהם (הפרעת הקשב אינה מקלה על למידה).
שאלת ביחס לתוכנת אטנגו. התוכנה אינה מטפלת בקשיים רגשיים. היא עוזרת לשפר תפקודי קשב וריכוז, כמובן בתנאי שמתאמנים. אימון, שמשפר תפקודי קשב, משפר תפקודים קוגניטיביים וגם למידה ומכאן שהצלחה מהווה עידוד לעוד הצלחה וחוזר חלילה. מה שאני מכנה "כדור שלג חיובי". אבל , כאמור, זו לא תוכנה לטיפול רגשי. נשמח לעזור לך, במקביל לתמיכה רגשית מקצועית שיקבל הבן. חשוב שגם את תקבלי ייעוץ מתאים לאופן שבו יתנהלו היחסים בינכם.
בהצלחה רבה
טובה כץ
הבן שלי הגיע הביתה היום כולו מואר ושמח סוף כל סוף בדף הקשר שהצמידו לו בבית הספר יש רק הערות חיוביות הוא סיפר לי כי חבר מהכיתה כיבד אותו בריטלין....... וראו זה פלא הילד סיפר כי הוא היה מאושר ללמוד אהב כל רגע בבית הספר הבין על מה מדברים איתו ומה עליו לעשות........ כנראה שאם כל הנסיון שלי לברוח מהאמת הילד שלי זקוק לטיפול תרופתי על מנת להקל עליו את יכולת הלמידה
מאז ותמיד הייתי נגד ריטלין דבר שכיום מתברר כטעות עם הבן שלי הגדול שממש נפל בין הכסאות בלימודים למרות יכולות גבוהות מאוד
הייתי רוצה לדעת האם אתה מכירים תרופות אלטרנטביות לריטלין והיכן אפשר לקרוא מאמרים בנושא
תודה
שלום עדידוש
הסיפור שלך יכול היה להיות משעשע אלמלא העובדה שמדובר בתרופה שניתנת רק עם מרשם. אין ספק שיש לך ילד חכם ויצירתי. בכל אופן את עצמך מספרת שהבנת את הצרכים של ילדייך, יחד עם זאת אין בכך כדי לפתור אותך מלבדוק ביסודיות מה נכון להם. לשאלתך בעניין טיפול אלטרנטיבי, התשובה היא שיש היום גישות שונות ורבות ביותר, שאותן תצטרכי לבדוק ולהחליט בעצמך מה נכון. אין לנו סמכות להמליץ, אבל אם תכנסי לגוגל ותכתבי למשל "טיפול אלטרנטיבי בהפרעות קשב וריכוז", תגלי מידע רב.
בהצלחה וסופשבוע נפלא
טובה כץ
שלום לך
למרות הסיפור שלך שבהחלט נשמע שלילד הוטב עם השימוש בריטלין
אני חייב להגיד שלדעתי האישית אין שום מקום לשימוש בתרופות כימיות אם הילד לא מראה סימנים קשים של הפרעות קשב וריכוז בכיתה.
הרי מי מאיתנו לא נדד למקומות אחרים במהלך הלימודים כשהיה אפילו טיפה משעמם, ואני חושב שזה די בטוח להגיד שיצאו לנו אנשים מוצלחים מאוד ללא שימוש באמצעים שאז לא היו קיימים.
באמת שאני לא רואה סיבה שהורים רבים ממהרים להאכיל את ילדיהם בריטלין כשקצת קשה לו בבית הספר ותאמיני לי שבסופו של דבר אולי הוא לא יוציא 100 במבחן (וגם זה לא בטוח יכול להיות שכן) ויהיה לו טיפה קשה בלימודים אבל הוא בהחלט יהיה נקי מחומרים שלא בריאים לו והוא גם ילמד ללמוד כמו שצריך ללא עזרת הריטלין.
אבל זאת דעתי האישית.
לי מוח ורטלין. בנוסף ישנו אסתרטגיית למידה, שיטות לזכור הנלמדות ב"מיכאל" ואולי בעוד מקומות.
אפשר למצוא מלא "תרופות" עם מוכרים מיומנים שיגרמו לכם לקנות ולקוות. לרוב כל אלו מובילים לאכזבה.
שמי ולרי אני בת 48 adhd מאושרת, הדרך הטובה לחיות בשמחה עם adhd היא לקבל את עצמכם כפי שאתם, לאהוב את מה שיש לכם, זהו מתנה שקיבלתם בלידה. העצימו את תכונותכם, יש לכם הרבה, תפסיקו לחשוב שיש לכם הפרעה!!! אתם בריאים כמו כולם עם תוספת מדהימה שמאפשר לכם להסיג פי 10 מכל אחד אחר. למדו איך להעצים את עצמכם כך שתוכלו להגשים את כל חלומותכם. באהבה, ולרי
שלום,
משיטוט בפורום נתקלתי במספר שאלות על תוכנות (אנטגו ועוד אחת ששכחתי את שמה).
מהן התוכנות הללו, למה הן עוזרות, כיצד הן עוזרות והיכן ניתן לקבל עליהן מידע?
תודה, מיכל.
תוכנה נוירו-קוגניטיבית ל-ADD/ADHD היחידה מסוגה לאימון המוח במטרה להעלות יכולות קשב וריכוז, הפחתת אימפולסיביות והיפראקטיביות!
התוכנה כוללת אימון מתוחכם המסייע למוח לומד דפוס פעילות חדש ותוצאות נראות תוך 3 חודשים!
לאחר אימון סדיר באטנגו יחול שינוי משמעותי בתפקוד הלימודי וההתנהגותי המתבטא בהפחתת היפראקטיביות ואימפולסיביות ותסמיני הפרעות קשב וריכוז. אתר הבית www.AttenGo.co.il
יש לי מספר שאלות לגבי התוכנה להפרעות קשב וריכוז ולשיפור הזיכרון.
הייתי רוצה לשוחח עם אנשים בגילי שניסו והצליחו.
1. אני במשך שנים רבות עוסקת במדיטציה בתקופות שאני עושה יותר יש שיפור נרחב.
שאלותי: א. מה בדיוק עושה התוכנה לשיפור קשב וריכוז?וכיצד?. ב.האם בעיקבות האימון עם התוכנה ההישגים אכן גם נשמרים ?או שצריך להפוך את האימון בתוכנה לתירגול יומיומי? שבועי? חודשי?ג. האם בעקבות האימון פוחת, נעלם,האי שקט שמציף אותי לעיתים (ומכאן לעיתים הצפה ריגשית "כואבת") החוסר סבלנות,התפרצויות כעס?
2. אותן שאלות א ו-ב לגבי הזיכרון?
אני מתרגל בתוכנה במשך כשבוע וחצי ושמתי לב שכאשר אני מתרגל בשעות הערב בשעות שאני עייף
אזי התוצאות שלי נמוכות יותר יש לי יותר טעויות מאשר בשעות הבוקר בהן אני מתרגל.
האם מומלץ לתרגל בשעות קבועות ? בשעות שאני פחות עייף ?
אני ימני. האם זה משנה באיזה יד אני משתמש ? האם כדאי להחליף ידיים ?